czwartek, 31 października 2019

Sos jogurtowy z jalapeño i kolendrą



Frytki z batata znają wszyscy i niektórych może już znudziły. Jeśli macie dość frytek z ketchupem lub majonezem to czas na wystrzałowy sos jogurtowy z kolendrą i jalapeño. Można w nim moczyć frytki, można je nim polać. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do tacos, nachos i quesadillas.

Sos jogurtowy z jalapeño i kolendra:
100g jogurtu naturalnego
1-2 papryczki jalapeno bez nasion (jeśli ma być naprawdę ostro zostawcie choć kilka nasion)
spora garść świeżej kolendry
1 mały ząbek czosnku obrany i pokrojony na kawałki
1 łyżka soku z cytryny
1/3-1/2 soli morskiej

Wszystkie składniki umieściłam w pojemniku blendera i zmiksowałam. 

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza